A szeretet üzenete

Posted: január 29, 2014 in Egyéb

Az évek során számtalan alkalommal vetôdött fel bennem az a kérdés: Mi dolgunk ebben a világban? Mi a küldetésünk, ott azon a helyen, ahol jelen pillanatban tartózkodunk? Sokan bizonyára azt a választ adnák a kérdésekre, hogy éljük az életünket. Ezzel valamelyest egyet is értek velük, de erre megfogalmazódik bennem egy újabb kérdés: Hogyan? Hogyan kellene éljük az életünket? Buliból buliba menjünk, ahol annyira leisszuk magunkat, másnap azt sem tudjuk hol vagyunk egyáltalán.Véleményem szerint nem ezért vagyunk a földön. Sokkal fontosabb küldetést szántak számunkra. Mi a véleményetek, mit jelképez a karácsony mint ünnep? Mi a jelentôsége ennek az ünnepnek? Tudom néhányan azt válaszolják, Jézus születése, mások szerint a “Szeretet” ünnepe. Én azt mondanám mindkettô, mert egyik a másikhoz szorosan kapcsolódik, attól függetlenûl mit vallanak a külömbözô vallási felekezetek. Sajnos a mai világ azért tart ott ahol most van, mert az emberekben kihalófélben a szeretet lángja. Miért? Mi az oka ennek? Azért mert önzô módon nem kapjuk meg azt amit szeretnénk. Ez nem megoldás, nem tehetjük mindezt az emberekben kihalófélben a szeretet lángja. Miért? Mi az oka ennek? Azért mert önzô módon nem kapjuk meg azt amit szeretnénk. Ez nem megoldás, nem tehetjük mindezt az embertársainkkal de legfôképp az Úrral sem. Ô tökéletesen tudja mire van szükségünk, nem késik és nem siet, pontosan tudja mikor kell közbelépnie. Ha igazán belegondolunk kitôl kaptuk a legnagyobb áldozatot akkor rá kell jönnünk nem máztól mint Istentôl. Tôle kaptuk a lehetô legnagyobb ajándékot, hiszen annyira szeretett és szeret minket, hogy elküldte egyetlen fiát, Jézus Krisztust, kereszthalála álltal megmentsen minket az örök szenvedéstôl, helyébe örök életet kapjunk. (János 3:16) Miért? Mert vég- és feltétel nélkül szeret még a mai napig is, mint egy édesapa aki figyeli gyereke elsô lépéseit. Lehet mi nem figyelünk mert elvagyunk a kis mindennapi gondjainkkal, de ô minden nap beszél gozzánk, fogja a kezünket és tanácsokat ad. Csak csupán figyelnünk kellene rá. Egy percre állj meg a nagy rohanásod közepette és hallgasd meg mit akar mondani számodra.Kedves barátaim ezt nevezem feltétel nélküli szeretetnek. Mindezek mellet olyan szülôket jelölt ki számunkra itt a földön, akik a nap minden szakában aggòdnak értünk ha távol vagyunk. Kis gyerekként etettek, ruháztak s ha betegek voltunk éjszakákat virrasztottak az ágyunk mellett. Miért? Mert ôk is vég- és feltétel nélkül szeretnek. Nem amiatt szeretnek minket mert csak jók vagyunk. A cselekedeteinktôl eltekintve szeretnek. Ezért nap mint nap hálát kell adnunk az Úrnak, hogy ennyire ragaszkodik hozzánk, gondot visel ránk. Köszönjük meg neki mindazt amink van, mert a földön semmi nem a miénk, csak a használói vagyunk. Ne gondolja azt senki, mindent saját maga ért el a saját erejébôl. Gondoljunk bele kitôl kaptuk a tehetségünket a festéshez, az építéshez vagy akár bármi más tevékenységhez, ami másnak nincs. Igen, az Úrtól.
Nem kellene elfecsérelnünk mindazt amit ajándékba kaptunk. El kell mondanunk szeretteinknek mennyire fontosak számunkra, kiváltképpen a szüleinknek. Én hiszem, hogy ha szeretettel viselkedünk mások iránt, indirekt módon meg tudjuk változtatni a világot pozitív irányba. Tudom egyeseknek lehetetlennek tûnikaz egész, de Isten elôtt semmi sem lehetetlen ahogyan már számtalanszor hallottuk és olvastuk a Bibliában.Angliai tartózkodásom alatt arra az elhatározásra jutottam, kipróbálok valamit számomra teljesen ismeretlen környezetben is, nem csak otthon, ahol mindenkinismer. Számtalan alkalommal hallottam arról hogy aegy mosoly mennyire sokat jelent egyes emberek számára, akár az életüket is megváltoztathatjuk vele. Ennek ellenére elsôsorban mégis saját magamnak segítettem. A pozitív hozzáállás teljesen megváltoztatta a gondolkodásmódomat és a mosoly sosem maradt el, még akkor sem, ha egy hosszú éjszakai mûszakot követôen találkoztam valakivel. Másnap este mikor újra találkoztunk a munkatársaimmal, feltûnt nekik, hogy mindig mosolygok és vidám vagyok, akár énekelve is képes vagyok dolgozni, még akkor is ha éppen nincs semmi okom rá. 
Én mégis találtam rá minden nap okot arra, hogy hálát adjak az Úrnak és megköszönjem az ô jóságát, szeretetét. Csak értetlenûl álltak egy darabig, ameddig el nem jutott a tudatukig mirôl is beszélek. Az utcán mikor mentem valahová, vásádrolni vagy akár a lakbért kifizetni, mindig mosolyogva mentem a teljesen idegenekkel szembe, mintha már ezer éve ismernénk egymást. Joggal teszitek fel a kérdést mire volt jó ez az egész. Magamnak csupán a közérzetemet javítottam lépésrôl lépésre, míg más embertársam fele a belsô békémet és szeretetemet sugároztam. Ez oda vezetett hogy lassacskán ezek az emberek az utcán következô alkalommal már ugyanúgy jöttek szembe velem mosolyogva akárcsak én. Ráadásul néhányan már köszönnek is. Kedves barátaim, arra buzditalak titeket, a szeretetünk kimutatására ne várjunk egy évet, ne legyen szükségünk speciálos napokra ahhoz, hogy szemébe nézzünk szeretteinknek s csak annyit mondjunk szívünk teljes odaadásából “szeretlek és nagyon fontos vagy számomra”. Higyjétek el nekem e szavak többet érnek nekik a világ legdrágáb és legpazarabb ajándékainál. Ne felejtsünk el nap mint nap hálát adni a mi Atyánknak az ô szeretetéért, jóságáért. Figyeljünk a tanácsaira és a bíztató szavára. Mosolyogjun mindig, még akkor is ha semmi okunk rá és végül szeressük embertársainkat akárcsak önmagunkat ahogyan a mi Urunk Jézus Krisztus mondta (Lukács 10:27). Végezetül Pál apostol szavaival szeretném befejezni mondanivalómat:”Most azért megmarad a hit, remény, szeretet, e három; ezek közül a legnagyobb a szeretet.” (I. Korintus 13:13).

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s